Cast, Oyuncu Ajansı

Çocuk Oyuncu Ajans

Çocuk Oyuncu Ajans

Çocuk oyuncular her geçen gün daha fazla yapımda yer alırken, yapım şirketlerinin oyuncu tercihleri de bu duruma göre değişiklik gösteriyor. Çocuk oyuncu ajans faaliyetleri hem çocukların hem de ailelerinin güvenini, rahatını ve geleceğini ön planda tutan sözleşme seçenekleri ile dikkat çekiyor. Çocuk oyuncu olmak pek çok insan için zor gözükse de aslında bu süreçte çocuk oyunculara gösterilen ilginin ve özenin normalden çok daha fazla olduğundan emin olabilirsiniz. Çocuk oyuncu ajans faaliyetleri de bu özeni net bir şekilde hissetmenizi sağlayacak detayları ile çocuklar için yeni bir kariyer şansı sunuyor.

Çocuk Oyuncu Ajans Faaliyetleri Nelerdir?

Çocuk oyuncu ajans faaliyetlerini üç alanda incelemek mümkündür. Bu alanlardan ilki ebeveynler ya da yasal vasiler tarafından çocuklar için yapılan oyunculuk başvuruları olarak bilinir. 18 yaşın altındaki bebek, çocuk veya genç fark etmeksizin tüm oyuncu adaylarının oyunculuk başvuruları yasal vasilerinin onayı ile yapılmalıdır. Başvuru sürecinden sonra ajans tarafından seçmelere yönlendirmeler yapılır. Yapımcı şirketten gelen oyuncu talepleri doğrultusunda çocuk oyuncu ajans portfolyosunda bulunan çocuk oyuncular seçmelere gönderilir. Seçmeler sonucunda rol almaya hak kazanan çocuk oyuncular için yeni bir kariyer başlar. Çocuk oyuncu ajans faaliyetleri bu noktada da devam etmektedir. Çocuklar aldıkları rollere ve rolün yoğunluğuna göre uzman bir pedagog eşliğinde çalışabilirler. Eğer çocuk oyunları uzun vadeli bir projeye dahil olurlarsa, çocuklarının fiziksel ve ruhsal gelişimini etkilemeyen; derslerini aksatmasına neden olmayan çekim planlamaları yapılır. Çocuk oyuncu ajans tüm bu süreçte hem oyuncunun hem de yapımcının haklarını koruyan sözleşme şartlarının sağlanmasında rol oynar ve gerekli takipleri yapar.

Çocuk Oyunculuk Başvuruları Hangi Projelerde Geçerlidir?

Günümüzde çocuk oyuncuları oldukça farklı ve önemli projelerde görebiliyoruz. Bunun nedeni hem ailelerin yetenekli çocukları için oyunculuk kariyerini daha çok düşünmesi hem de gelişen çekim teknikleri ile çocukların daha konforlu bir ortamda oyunculuk performansı sergileyebilmesidir. Çocuk oyuncular reklam ve tanıtım filmlerinde, dizi veya film projelerinde yer alabilirler. Projenin içeriğine ve çocuk oyuncuların rollerine göre gerekli düzenlemeler yapıldığı için ailelerin bu süreçlerde her zaman rahat etmesi sağlanır.

Bir cevap yazın